Raketer från Gaza långt in i Israel

1:46 min

En raket från Gaza slog på fredagen ner i utkanten av Jerusalem och ytterligare en slog ned i havet utanför Tel Aviv. Inget tyder på att en vapenvila är på gång.

20 palestinier har mist livet, varav flera barn. Tre israeler har dödats av raketbeskjutning från Gaza. I dag har Egyptens premiärminister besökt Gaza - vilket ses som en diplomatisk seger för Hamas.

På flera håll i arabvärlden har det i dag hållits protester mot Israels attacker mot Gaza.

Bomba Tel Aviv, ropade palestinska demonstranter på Västbanken i dag ungefär samtidigt som ytterligare en raket från Gaza slog ner i havet strax utanför just Tel Aviv. Nu på eftermiddagen hördes flyglarmet också i Jerusalem, när en raket som avfyrats av Hamas slog ner utan att orsaka några andra skador än psykologiska.

Aldrig tidigare har raketer från Gaza kunnat nå så långt in i Israel. Det blev panik på stranden i Tel Aviv, men det fanns också de som försökte simma ut för att se var raketen slagit ner.  

Israel har kallat in 16 000 reservister och militären säger att man förbereder för en möjlig markoffensiv - samtidigt som många bedömare tvivlar starkt på att Israel kommer att gå in i Gaza.

Taktiken tycks snarare vara att bomba både vapenlager och raketavfyrningsramper. De militanta grupperna i Gaza, har i sin tur skaffat sig möjlighet att fjärrkontrollera raketerna vilket innebär att en fysisk person inte behöver vara närvarande när en raket avfyras - och därför heller inte dödas när Israel beskjuter avfyrningsrampen.

När Egyptens premiärminister Hisham Kandil besökte Gaza i dag, lovade han att intensifiera Egyptens försök att få till stånd en vapenvila, samtidigt som han uppmanade världens ledare att sätta stopp för Israels aggression.

340 raketer har avfyrats från Gaza sedan i onsdags, Israel har genomfört 450 flygattacker mot Gaza sedan i onsdags och man säger sig ha förstört 20 iransktillverkade Fajr raketer - den typ som har en räckvidd på 75 kilometer och kan nå Tel Aviv.