Gazabo: "Jag känner sorg för israeler också"

Ännu en palestinier dödades på lördagen i Rafah i södra Gaza. I Tel Aviv ljöd flyglarmssirener när två raketer sköts från Gaza. Hittills har 46 dödats i Gaza. Från Gaza har 80 raketer skjutits mot Israel under dagen. I Israel har tre civila dödats.

Gazabor försöker flytta från alla officiella byggnader för att undkomma nya israeliska attacker.

– Alla fönster gick sönder och det var tjockt av rök. Vi var tvungna att flytta till min farmors hus, särskilt som vårt hus ligger granne med utbildningsministeriet och det skrämde oss extra mycket, säger Nour Kharma, 19-årig juridikstudent som bor Gaza city.

Trots maningar från hela världen fortsätter raketbeskjutningen från Gaza och flygattackerna från Israel. 75 000 reservister har kallats in till israeliska armén och ett fyra kilometer brett område runt Gaza har förklarats som förbjuden militär zon. Tecken på en möjlig israelisk markinvasion.

Över 600 raketer har avfyrats från Gaza in i Israel och nått så långt som Tel Aviv-området och söder om Jerusalem. Israels anti-missilsystem, kallat järnkupolen, slår dock ut raketer som riskerar civila israelers liv.

För Nour spelar det ingen roll på vilken sida gränsen civila dör. Hon är kritisk både mot palestiniernas och israelernas brist på mänsklighet.

– När vi skjuter raketer mot dem, tycker jag synd om dem. Jag känner sorg för israeler också, men andra palestinier här känner inte så för Israel, för de vet inte vad som är rätt och inte i ett krig. Att civila ska skonas, säger Nour.

Precis som människorrättsaktivisten Rawan Abu Shahla saknar Nour enighet bland palestinierna.

– Vi har inte en enad front för palestinska folket. Alla agerar för sig själva och de som är starkast vinner. Militära ledare lyssnar inte längre på det politiska ledarskapet utan agerar som de vill, säger hon.