Femte dagen med attacker - många döda i Gaza

2:31 min

De israeliska attackerna mot Gaza och raketbeskjutningen därifrån har fortsatt, och i Gaza har det varit den blodigaste dagen hittills. Enligt rapporter ikväll har minst 29 Gaza-bor dödats i dag. Det innebär att över 70 palestinier dödats sedan beskjutningarna från båda sidor kraftigt trappades upp i onsdags.

Vid busstationen i östra Jerusalem bär palestinska Alaa Muhammad sin nyfödda dotter insvept i en filt. Som nybliven mamma tänker hon extra mycket på barnen som dödats i Gaza.

– Alla familjer håller av sina barn, så må Gud hjälpa familjerna till dem som dött och skadats i Gaza och särskilt barnen.

En av missilerna från Israel mot Gaza slog ner i ett bostadshus. Minst sju personer i samma familj dödades, bland dem fanns fyra barn och en 70-årig kvinna, enligt nyhetsbyråer. Raketer har också slagit ner i palestinska tv-stationer i Gaza.

Samtidigt som Israels flygbombningar fortsatt har Hamas avfyrat raketer mot Israel, och jag undrar vad Alaa tänker om risken att också civila israeler skadas i raketattackerna.

– Hamas måste svara på israelernas våld mot Gaza, svarar Alaa.

På en hamburgerbar i västra delen jobbar israeliska Assaf Kreiski. Medan palestinska Alaa Muhammad säger att Hamas måste försvara sig mot Israel, tycker han att det är Israel som angrips.

– De utför terrorattacker mot Israel, de skjuter missiler mot oss, så Israel måste försvara sig, säger Assaf Kreiski.

Israels premiärminister har sagt att militären är beredd att utvidga operationen i Gaza. Och jag ställer samma fråga till Assaf, vad tänker han om de civila palestinierna som dödas.

– Om de är terrorister så är jag glad att de dör, men om de är civila så gör det mig ledsen. Men det gör också ont att familjer i södra Israel får missiler i sina hus, och nu är det krig, säger Assaf.

På busstationen sveper palestinska Alaa Muhammed filten om sin nyfödda flicka Rital. Flickans stolte far Radwan Doha hoppas att bäbisen ska slippa vara med om krig, som hennes föräldrar

– Hoppas hon får leva i fred, får gå i skolan och leka, säger han.

Men Assaf Kreiski på hamburgerbaren kan inte se ett slut på konflikten.