Raketregn skapar rädsla i södra Israel

1:57 min

Raketen från Gaza syns som ett eldklot över Ashkelon i södra Israel, här har invånarna vant sig vid ljudet av alarm. Mer än tusen raketer har avfyrats från Gaza de senaste dagarna, enligt det israeliska försvarsdepartemetet.

9-åriga David Malkin sitter och väntar med sin mamma vid en busshållplats:

– Jag blir rädd när jag hör bomberna, att de ska falla ner på mig. Jag har stannat hemma från skolan för de sade på nyheterna att raketerna slagit ner nära skolan, säger David.

Bilskolläraren Yitzik Partuk stannar till vid bensinmacken i Ashkelon. För honom betyder raketer mot södra Israel mindre jobb, få går ut och det är tomt och öde på gatorna. Han tycker att den israeliska armén gör rätt som angriper Gaza:

– Vi måste få ett slut på det här, ingen i världen skulle vilja leva under de här raketangreppen och våra barn är rädda.

Alarmet går igen, vid busshållplatsen försöker några kvinnor böja sig ner och ta skydd vid den lilla busskuren.

– Är det här ett liv, hela tiden under press, jag måste vara orolig för mina barn, var de är, säger Marina Kapeashvili. När faran är över tar hon fram sin mobil för att kolla att hennes två barn och fyra barnbarn är säkra.

Men jag frågar vad hon tänker om att mångdubbelt fler civila dödats i Israels flygattacker mot Gaza, än av raketerna som skjuts inifrån Gaza.

– De var de som började och vi måste skydda oss själva och det här är ett krig, säger Marina.