fotboll

AIK:s vd om filmen: "Inget vi vill stå bakom"

0:51 min

AIK:s vd Tomas Edselius beklagar att representanter för klubben valt att ställa upp i filmen där AIK-spelare skjuter bollar mot en kvällstidningsreporter.

– Jag tycker det är olyckligt. Den anknyter ju till det här med landslaget, antar jag. Och det känns ju inte som något som vi, eller Friends som arena, vill stå för. Det kan ju uppfattas som mobbning, säger Tomas Edselius till Radiosporten.

– Jag tycker det är olyckligt, det är inte alls bra.

I klippet, som är en reklamfilm för ett webbtv-program, skjuter AIK-spelare bollar mot en av tidningen reportrar likt några landslagsspelare gjorde på en träning under en träning under EM straffade målvakten Johan Wiland med att "rövbomba" honom.

AIK:s tränare Andreas Alm sa tidigare i dag till P4 Stockholm att han inte ser någon koppling till mobbning och menar på att personen i fråga själv valt att få bollar skjutna mot sig.

Men där håller Tomas Edselius inte med. Man har dock ännu inte hunnit ha någon diskussion om det inträffade inom klubben.

– Allt fokus har legat på den här Napoli-matchen. Vi tar den först och sen kommer vi att ha en diskussion om vad som är lämpligt och vad är inte lämpligt, och hur kan saker och ting kan uppfattas.

Martin Marhlo
martin.marhlo@sverigesradio.se

Emma Lukins
emma.lukins@sverigesradio.se