skidor – längdskidor

Lagkamraten: Richardsson starkare än någonsin

1:58 min

På lördag inleds världscupen i längdskidor i Gällivare och en som är redo för att dra igång är Daniel Richardsson. I alla fall om man ska tro hans lagkamrat Johan Olsson.

– Med den form som Daniel Richardsson har visat upp nu under höstträningen så tror jag det kan bli roligt igen, säger Olsson.

– Han har varit starkare än någonsin. Jag vet inte om jag någonsin har sett någon som varit så dominant under sommar och höstträningen som han har varit. Inte sedan Elofsson i alla fall.

Daniel Richardsson säger själv att han hittat tillbaka till den känsla han hade tidigare, för två år sedan då han slutade trea i den totala världscupen.

– Det känns tryggt att ha den känslan när man går in i en ny säsong.

Fjolårssäsongen blev inte lika bra framgångsrik för Richardsson, som dessutom drogs med en seg fotskada.

– Jag tror nog att jag tränade lite väl tufft i fjol. Det var lite för dåligt med återhämtning mellan passen. Jag kände hela tiden att jag inte hade det där sista som krävdes, säger Daniel Richardsson.

Inför den här säsongen har Richardsson tränat färre timmar och i stället kört hårdare i den intensiva intervallträningen.

För herrarna väntar först 15 kilometer fristil på lördagen innan söndagens stafett. Det återstår att se om Daniel Richardssons form från försäsongen håller i sig i världscupen.

Christian Höijer
radiosporten@sr.se

Bengt Skött
bengt.skott@sr.se