Eget bageri blev framgångssaga i Åmål

1:17 min

I ett års tid har de bakat sina egna bullar och trots lågkonjunkturen går det riktigt bra för dem. Förra året tog fyra anställda över ett bageri som gick i konkurs i Åmål. Företaget växer och på söndag öppnar de kafé.

Bageriet har funnits i Åmål sedan 1931 och när det gick i konkurs bestämde fyra av de åtta anställda att de måste försöka driva verksamheten vidare. På söndag ta de nästa steg för då tar de över en väl inarbetad kaférörelse i Åmål och måste nyanställa. Sammanlagt blir det 10,5 tjänst i de två firmorna.

– Vi tar över Wienerkonditoriet i Åmål. Nu på skyltsöndagen öppnar vi och det kommer att bli fantastiskt kul, säger Mikael Schützer som är en av delägarna.

Delägarna har fått satsa många timmar på företaget men det har varit givande. De hoppas att det är fler som vågar ta steget från anställd eller arbetslös till egen företagare.

– Om man känner att man har idéerna och att man vågar då bör man satsa. Bageribranschen är tuff och vi visste inte hur det skulle gå men alternativet var kanske att bli arbetslös. Det ville vi inte. Det handlar om att våga och finns idéerna är det bara att försöka, säger Mikael Schützer.