P1

Vinter i P1: Lars Lerin, konstnär

Född i Munkfors, bosatt i Hammarö, båda i Värmland. Tidigare Sommarvärd 2012. Ansedd som Nordens främsta akvarellmålare. I juni i år öppnades Sandgrund Lars Lerin, ett museum i Karlstad med hans konst som redan lockat en stor publik.

Över 90 000 besökare kom när Lars Lerin ställde ut på Waldemarsudde i Stockholm 2008/09. Har även ställt ut i bland annat Frankrike, USA och Tyskland. Utbildad vid Gerlesborgsskolan och Valands Konsthögskola.

Lars Lerins sökande efter kärlek och första mötet med äkta mannen Manoel från Brasilien, skildras i dokumentärfilmen För dig naken som sänds i SVT den 6 december.

– I mitt Vinterprogram ska jag berätta lite om vänner jag har haft och inte haft, lite om dold ilska och trevlighetsraseri och om mitt förhållande med Michael Jackson. Dessutom blir det ett inbillat bröllop i Indien, ett dopp i Mjösa och en rejäl storstädning.

Producent: Ulla Walldén

SÄNDNINGSTIDER: Juldagen 25 december 2012 - 1 januari 2013 kl. 13.00-14.30, repris kl. 22.05 i P1. Via sverigesradio.se/vinter och appen Sveriges Radio Play kan man lyssna på alla programmen med musik fram till 1 februari 2013.

PODDRADION gör det möjligt att när som helst ladda ner programmen med förkortad musik.

SOMMARARKIVET är en riktig guldgruva som innehåller ca 600 gamla Vinter- och Sommarprogram!