Valrhonafudge

cirka 40 bitar

En maffig och tät chokladfudge som närmar sig tryffel i konsistensen. Underbar chokladsmak.

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl ljus sirap
  • 3 dl strösocker
  • 100 g smör
  • 200 g mörk Valrhonachoklad
  1. Förbered en långpanna, lägg i bakplåtspapperet i botten så att det går upp litet på kanterna.
  2. Blanda vispgrädde, sirap, socker och smör i en tjockbottnad kastrull. Koka upp på svag värme under omrörning tills allt socker har löst sig. Pensla med en fuktig pensel runt kanterna av kastrullen för att ta bort eventuella sockerkristaller.
  3. När det kokar, sluta röra i fudgen och låt den koka till 115 grader. Det tar ca 40 minuter.
  4. Ta av kastrullen från värmen och låt den svalna i 5 minuter.
  5. Bryt chokladen i bitar och lägg i fudgen. Rör kraftigt med en träsked eller elvisp i 5 minuter eller till smeten börjar tjockna och blir glanslös och matt.
  6. Häll ner smeten i formen och släta till på ytan. Låt den svalna helt i rumstemperatur. Förvara fudgen svalt i lufttät burk.