Hans Barksjö om korven som hamnat i finrummet

4:22 min

Att göra egen korv har blivit populärt och Hans Barksjö är föregångare efter 35 år som korventusiast. Nu dyker korvartiklar upp på kultursidor och korvböcker produceras för att tillfredaställa intresset att göra egen korv. Efter inspiration från frankrike har Hans gjort en stek/grillkorv som har julens smaker och kan vara ett alternativ eller komplement till den traditionella julkorven. Receptet kan användas som det är eller modifieras efter eget tycke och smak.

Hans Franska julkorv - Joyeux Noël

1 pkt Svinfjälster (Träs på vattenkran och sköljes igenom. Låt sedan ligga i blöt 30 min

1 kg fläskfärs                                           

18 g salt                                                   

3 g svartpeppar                                        

5 g vitlök                           

5 g paprikapulvert                                   

5 g enbär                                                  

4,3 g fänkål                                             

2,5 g socker                                             

2,5 g ingefära        

Blanda färsen och stoppa i väl rengjorda svinfjälster. Har du köksmaskin med köttkvarn brukar det finnas korvhorn, annars går det också bra att stoppa korevn med hjälp av en sylttratt med större öppning som man använder som korvhorn. Vrid korven på lämpliga ställen till den storlek du vill ha. Stek eller grilla korven och servera med en god senap  och potatis/potatismos  och inlagd gurka