2012-12-19

Tina Mehrafzoon tar över Musikguiden i P3

Tina Mehrafzoon tar över som programledare för Musikguiden i P3:s kvällssändningar, med start onsdag 2 januari. Den 22-åriga musikjournalisten från Uppsala beskriver sig själv som en riktig ”musik-junkie”, som trots sitt glada humör helst lyssnar på vemodig musik.

Tina Mehrafzoon har tidigare jobbat på Svt:s musikmagasin PSL och varit ungdomsreporter på Uppsala Nya Tidning. Det senaste året har hon tillbringat i London där hon har jobbat med ett persiskt tv-program om kultur och underhållning. Tina har även testat att sända studentradio, men det här är första gången hon jobbar för Sveriges Radio.

− Det går inte en dag utan musik i mitt liv, jag är en riktig ”musik-junkie”. Jag är fortfarande i ett lyckorus över att jag fått det här jobbet och att jag kommer få ägna mina dagar åt det jag tycker är allra roligast, säger Tina Mehrafzoon.

Musikguiden i P3 med Tina Mehrafzoon har premiär onsdag 2 januari. Programmet kommer att sändas fyra gånger i veckan, måndag till torsdag med start kl. 19.30.

− Jag ser fram emot att ge lyssnarna bra musiktips, att tillsammans med redaktionen leverera ett snyggt paket av det senaste och det mest intressanta, säger Tina Mehrafzoon.

Mer om Tina Mehrafzoon
Ålder: 22 år
Kommer från: Född och uppvuxen i Uppsala, föräldrar från Iran.
Bor: Nyinflyttad stockholmare.
Lyssnar helst på: ”Jag är en glad person men gillar vemodig musik."

Musikguiden i P3, vad är det?
Musikguiden i P3 är ett paraplynamn för många musikprogram i P3: Musikguiden i P3 Session, Musikguiden i P3 med gästredaktör etc. www.sverigesradio.se/p3/musikguiden

Musikguiden i P3 Tina Mehrafzoon sänds måndag, tisdag och torsdag kl. 19.30-22.00 samt onsdag kl. 19.30-20.30 i Sveriges radio P3. Producent: Märta Myrstener.

Pressbild
Tina Mehrafzoon, ny programledare för Musikguiden i P3. Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radi
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/1191/2607130_2000_1390.jpg  

För mer information, vänligen kontakta:

Eva Sahlin, pressansvarig Sveriges Radio
eva.sahlin@sverigesradio.se  
070-684 18 52

Besök Sveriges Radios presswebb: sverigesradio.se/press och twitter.com/pressgruppen