BARNARP

Kommunen köper kritiserad strippklubb

2:01 min

Jönköpings kommun köper nu fastigheten i Barnarp där stippklubben finns. 3,1 miljoner kronor får kommunen betala för att bli av med klubben.

Vid lunchtid i dag höll kommunalråden, moderaten Mats Green och centerpartisten Ann-Mari Nilsson, presskonferens på plats vid Barnarp.

Kommunen har fått in mängder med klagomål angående Café Musfällan, som strippklubben heter i dag.
– Det har varit en olägenhet för många Barnarpsbor under många års tid, säger Mats Green till P4 Jönköping.

Issof Awado och hennes familj bor granne med klubben och blev glada av kommunens beslut.

– Jag blir jätteglad, det blir verkligen en jättebra julklapp. Kommunen har gjort ett jättebra arbete med att ta över. Den här verksamheten passar inte in här i området säger Issof.

I flera år har det stormat vilt kring strippklubben i Barnarp. Boende i området har skrivit protestlistor och både polisen och kommunen har på olika sätt försökt komma åt verksamheten, utan större framgång.

Men idag presenterade till slut kommunen vad de tror är en lösning på problemet - de köper helt enkelt fastigheten där strippklubben finns, för att lägga ner den.

3,1 miljoner kronor stannade prislappen på och det centerpartistiska kommunalrådet Ann-Mari Nilsson kände sig nöjd efter att kontraktet var påskrivet.

– Jag känner mig väldigt nöjd med att vi äntligen hittat en lösning som verkar kunna göra att verksamheten försvinner från Barnarp. Den summan vi kommit överens om är i närheten av vad man kan värdera fastigheten till så jag tycker det är värt det för att skapa en bättre situation i Barnarp säger Nilsson.

Köpet ska godkännas i kommunfullmäktige i januari och sedan tar kommunen över fastigheten första mars och då ska fastighetsägaren ha sett till att strippklubben har försvunnit från lokalerna.