Gävleborg

Långa köer på E 4 norr om Gävle

1:25 min

Efter en trafikolycka och flera avåkningar på E 4 strax norr om Gävle uppstod flera mil långa köer mellan Tönnebro och Gävle. Och intensiteten i trafiken håller i sig även under eftermiddagen.

Det var efter en trafikolycka på E 4 mellan Axmartavlan och Trafikplats Tönnebro, i riktning mot Söderhamn, som vägen stängdes av i norrgående riktning. Flera avåkningar längre söderut orsakade i sin tur långa köer på lördagen. Köerna sträckte sig vid 11.30-tiden hela vägen från Tönnebro ner mot avfart Gävle norra.

Fick leda om trafiken
En knapp timme senare tvingades polisen leda om trafiken i området kring Hagsta på grund av flera avåkningar.

– Trafiken kommer att få ta den gamla E 4 norrut eftersom en tiotal bilar har snurrat, berättade P4 Gävleborgs reporter Joacim Lindvall i en rapport från E 4 vid lunchtid på lördagen.

Vid kvart över tolv rapporterade polisen att de kunde släppa på trafiken på E 4 igen, men att köbildningen nog skulle dröja kvar en tid framöver.

Fortsatt långa köer
Vid 19-tiden var det fortfarande långa köer och trafiken rörde sig sakta framåt.

– Det beror helt enkelt på att alla människor ska åka norrut på samma gång. Det är i norrgående körfält som det går långsamt, säger Göran Lyrberg, vakthavande befäl vid polisen i Gävleborg.

Tre allvarligt skadade
Strax innan klockan 16 inträffade en ny olycka i länet – tre bilar krockade på E 45 cirka fem kilometer söder om Tandsjöborg väster om Ljusdal.

Tre personer skadades allvarligt och fick föras akut till sjukhus. Ytterligare två personer fick lindrigare skador.

Olyckan ledde till stopp i trafiken i båda riktningarna och trafiken fick ledas om till länsväg 310 och länsväg 719. Vid 18.15 var vägen återigen öppen för trafik.