Storfors bordtennisdamer tror på medaljchans

1:42 min

Lilla Storfors är ett av åtta lag som gör upp om SM-medaljerna i bordtennis för damer. Det står klart efter att platsen i a-slutspelet säkrades den gångna helgen.

12 januari spelas första matchen. Och Josefin Hulth, en av Storfors egna unga talanger, är optimist.

– Om vi fortsätter som vi har gjort och alla mår bra och är friska, då tror jag att vi kan komma väldigt långt i a-slutspelet. Vi har hoppats på medalj i alla fall, så vi får se, säger Josefin Hulth.

I Storfors elitlag är det de tre utländska stjärnorna Maria Christoforaki, Filareti Exarchou och Hannah Hicks som brukar spela singelmatcherna, medan klubbens egna unga talanger Anna Bergquist och Josefin Hulth tar hand om dubbelmatcherna.

Josefin Hulth berättar att hon och Anna Bergqvist enbart tränar dubbel, och hon tycker att det har gått bättre och bättre.

– Visst, det är ofta tufft, vi möter oftast de två spelare som är bäst i det andra laget. Men jag tycker att Anna och jag har gått framåt.

Det är Josefins pappa Anders Hulth som är tränare för laget. Han pekar ut Hannah Hicks som en stor nyckel till framgång under hösten.

– Hon har verkligen överträffat våra förväntningar. Jag visste att hon var bra, men hon har varit fantastiskt stabil, säger Anders Hulth.

Under hösten har elitserien varit uppdelad i två serier, syd och nord. Det var efter att ha vunnit en match och spelat en oavgjord i lördags som Storfors säkrade fjärdeplatsen i den norra serien. Det är just de fyra första från de båda serierna som nu ska spela mot varandra i det som kallas elitserien A.

Precis som dottern Josefin är Anders Hulth optimist inför fortsättningen efter nyår.

– Vi har blivit samspelta och det känns bra. Så jag tror att vi kan vara med och slåss om medaljer, absolut, det är vårt mål nu när vi har kommit så här långt, säger han.