Fylla, bråk och bränder präglade nyårsnatten

1:05 min

Polisen runt om i landet fick under nyårsfirandet i natt in larm om fylla, misshandel och om flera bränder, dem flesta sannolikt orsakade av raketer eller smällare.

Kvällen började ganska lugnt på många håll, men efter tolvslaget började larmen komma in. I bland annat Skåne och Blekinge hade polisen fullt upp.

Ett par i åttioårsåldern hittades allvarligt skadade i centrala Olofström. Polisen misstänker att mannen och kvinnan blivit påkörda och att föraren sedan smitit från platsen.

I Vinslöv i Skåne skadades en man sedan han fått en nyårsraket i ansiktet. Enligt polisen gick han fram till en raket som inte gått av, och då small den.

Det är oklart hur allvarliga skador mannen fick.

En man omkom sedan han blivit påkörd på E6:an utanför Stenungsund. Det är oklart varför mannen befann sig på motorvägen, och polisen vet mycket lite om omständigheterna kring olyckan.

I Malmö förekom skottlossning, och polisen har inlett förundersökning om mordförsök.

På Östermalm i Stockholm har förundersökning om dråpförsök inletts sedan en man fått föras till sjukhus med allvarliga skärskador. I Årsta körde en bil in i en busskur, men ingen fick allvarliga skador.

Flera bränder inträffade också. Vid Glomman söder om Örebro brann en verkstadsbyggnad. I Stockholm startade en brand på en balkong vid S:t Eriksplan, och även i Tranås brann det på en balkong.

Ekot