Fyra anhållna för Södertäljerånet

0:36 min

Fyra personer har gripits och anhållits, misstänkta för inblandning i rånet mot en juvelerarbutik i Södertälje vid lunchtid på fredagen. En rånare vårdas på sjukhus med allvarliga skador.

Tre personer greps och anhölls under fredagskvällen, misstänkta för inblandning i det väpnade rånet i Södertälje på fredagen. Natten till lördagen greps en fjärde man som även han anhölls. Brottsrubriceringen är grovt rån, alternativt medhjälp till grovt rån.

– Vi kommenterar inte var vi har gripit dem utan konstaterar bara att tre är gripna och anhållna, säger Lars Byström, informationsansvarig vid länskriminalen i Stockholm, på fredagskvällen.

Vad gör ni nu?

– Det kan ju finnas ytterligare gärningsmän som vi vill ha tag i.

Ni letar fortfarande fler personer?

– Ja, vi fortsätter letandet efter eventuellt flera personer, säger Lars Byström.

Vid rånet deltog flera beväpnade personer, och en av dem blev skjuten i en skottlossning som följde mellan polis och rånare. Den skadade mannen blev skjuten i huvudet och vårdas på sjukhus. Han är formellt gripen men inte anhållen, på grund av hans tillstånd som betecknas som kritiskt.

Rånet skedde mot en juvelerarbutik i ett köpcenter, och mycket folk rörde sig runtomkring. En av dem var Anna Rankvist.

– Jag kom hit på gågatan i Södertälje och jag hade musik i lurarna. Först hörde jag ingenting. Men folk börjar springa runtomkring mig och slänga sig ner på marken. Jag fattar inte vad som händer. En man skriker åt mig att ta skydd, jag tror det var en civilklädd polis. Sen börjar de skjuta. Alla försökte komma undan, när de insåg att det var skottlossning.

Hur nära var du?
– Jag var 25-30 meter från rånarna. Rånarna stod bakom en silverfärgad Audi. Jag ser en man stå och skjuta där. Mannen sjunker ihop och det dröjer inte länge förrän de andra kör därifrån och lämnar honom. Jag var fruktansvärt rädd och chockad. Det var mycket på en gång.