Skövde

Norrmalmskolan anmäld efter psalmsång under skoltid

Två föräldrar har anmält Norrmalmskolan i Skövde till Skolinspektionen efter att deras son sjungit flera psalmer i kyrkan på skoltid samt fått med sig vykort hem med bibelord.

Föräldrarna skriver i sin anmälan till Skolinspektionen om händelsen som började med att eleverna på Norrmalmsskolan besökte Norrmalmskyrkan den 6 december 2012.

Under besöket i kyrkan fick eleverna sjunga flera psalmer. Föräldrarna menar att de med säkerhet vet att handlar det om psalmerna Hosianna - Davids son, Ett barn av Davids hus och Det lilla ljus jag har.

Kränkande
Föräldrarna skriver i sin anmälan att de uppfattar det som kränkande, Norrmalmskolan har förklarat att det hela är att betrakta som en del i religionsundervisningen. Samtidigt anser föräldrarna att det inte är okej att sjunga psalmer i kyrkan på skoltid.

Föräldrarna menar tycker att det är stor skillnad på religionsundervisning och religionsutövning, de uttrycker vidare sin åsikt om att skolan ska vara fri från religiös påverkan. Skolinspektionen kräver nu att Skövde kommun yttrar sig om konfessionella inslag vid Norrmalmskolan.