Umeå

Nya lokaler till Språkskolan

1:33 min

Umeå kommer få en ny skola. Det är den gamla Barn- och Ungdomspsykiatrin på Mariehem i Umeå som kommer göras om av byggföretaget PEAB. Den fristående Språkskolan i Umeå flyttar in. – Det betyder mycket, säger Skolchefen Siv Lundin.

– Vi har alltid behövt större lokaler, så vi har kämpat med det i flera år. Det betyder att vi kan fortsätta växa, säger skolchefen Siv Lundin.

Sedan Peab köpte marken av landstinget för 29 miljoner har de tillsammans med Balticgruppen planerat en ny byggnad för skolan i ett år. Bygget kan stå färdigt i början av nästa år, till en beräknad projektsumma på cirka 60 miljoner kronor.

Språkskolan i Umeå får flytta in. Det är en friskola för förskoleklass upp till årskurs sju, som har ungefär 100 elever idag.

Det finns även en plan att bygga upp mot 1000 nya bostadslägenheter i området, vilket gav en större anledning till att låta den nya skolan uppföras.

– Att blanda bostäder med samhällsnyttiga insatser är de som gör att bostadskvarteren blir så bra, säger Ulf Nordwall, projektchef på PEAB.