Blekinge

Centerpartist: "Det gick från en fläkt till storm och är nu nästan en orkan"

5:08 min

Det fortsätter att storma kring Centerpartiets förslag till nytt idéprogram och partiledaren Annie Lööf har idag gett besked att vissa kontroversiella förslag stryks.
– Det var i grevens tid att hon gjorde det nu, säger Blekinges distriktsordförande Magnus Larsson (C).

För snart en månad sedan presenterades förslaget till Centerpartiets nya idéprogram och sedan dess har kritiska röster höjts från många partimedlemmar ute i landet.

Kritik mot månggifte och slopad skolplikt
Några av förslagen som fått kritik är månggifte, fri invandring och slopad skolplikt, och nu går partiledaren Annie Lööf ut och ger besked att några av dem kommer att strykas.

– Jag vill ta bort vissa kontroversiella frågor, som till exempel månggifte, säger Annie Lööf (C).

"Borde haft mer kontroll"
Blekinges distriktsordförande Magnus Larsson säger att det var i grevens tid att partiledningen gick ut med det här beskedet.

– Debatten kom att hamna väldigt snett så det var alldeles nödvändigt att partiledningen gick ut och sa att det här är inget som Centern kommer driva. Jag tycker att man kanske borde haft lite mer kontroll när det här partiprogrammet släpptes och redan då sållat bort en del av tokigheterna.

Har hennes ställing som partiledare försvagats?

– Det är nu ledaren prövas och det är nu hon måste visa ut vägen och tillsammans med oss andra visa vilka budskap det är Centern står för, säger Magnus Larsson.