Jeffrey fick Sportspegelpriset

Kulstötaren Jeffrey Ige, som tidigare har studerat på idrottsgymnasiet i Bollnäs och som i somras tog silver under Paralympics i London, fick i går kväll Sportspegelpriset på Idrottsgalan i Globen i går kväll. Men juniorkronorna och André Myhrer från Bergsjö blev utan pris.

Tidigare samma sommar tog Jeffrey Ige EM-guld i kula under EM i friidrott för utvecklingsstörda som avgjordes i Gävle, och ett av sina världsrekord satte han våren 2010 under inomhus-VM för utvecklingsstörda i Bollnäs.

Förra upplagan av Juniorkronorna, med Gävlesonen Ludvig Rensfeldt och lagkaptenen och Brynässpelaren Johan Larsson i laget, vann ju VM-guld i början av förra året.

De var nominerade till både Jerringpriset och till Årets Lag, men nådde inte riktigt ända fram. Småkronorna kom på fjärde plats i omröstningen om Jerringpriset, och Årets Lag blev istället seglarna Fredrik Lööf och Max Salminen.

André Myhrer från Bergsjö, som vann slalomcupen förra året, var en av de nominerade till Jerringpriset, och han kom på sjätte plats i den omröstningen. Myhrer var också nominerad till Årets Manlige Idrottare, men det priset gick till Zlatan.

I övrigt så blev ju triathlonstjärnan Lisa Nordén den stora vinnaren under idrottsgalan. Hon vann både Jerringpriset, Årets Prestation och Årets Kvinnliga Idrottare. Hon fick också ta emot Svenska Dagbladets Bragdmedalj under kvällen.

Idrottsgalan leddes av Gävlesonen Rickard Olsson.