Kvinna mördad i Rickomberga - sonen anhållen

1:09 min

En 27-årig man sitter just nu anhållen hos polisen misstänkt för att ha mördat sin mor. Familjetragedin utspelade sig igår i bostadsområdet Rickomberga i Uppsala. Den misstänkte gärningsmannen ringde själv och anmälde sig.

Strax efter klockan tolv på lördagen ringer den 27-årige mannen självmant till polisen och berättade om den tragiska händelsen.

– Polisen var snabbt på plats och man anträffade 27-åringen i trapphuset och han kunde då gripas helt odramatiskt. Vi kan konstatera att det handlar om en familjetragedi och man anträffade modern avliden i bostaden, säger Uppsalapolisens presstalesman Christer Nordström.

Mannen fördes till polishuset och förhördes där, han erkände gärningen och kunde anhållas misstänkt för mord. Gärningsmannen är helt okänd för polisen och förekommer inte i några utredningar eller kriminalfall sedan tidigare.

Att gärningsmannen självmant ringer och anmäler sig, hur ofta händer det?
– Det är inte särskilt vanligt men det har hänt tidigare, säger Christer Nordström.

Nu fortsätter polisens förundersökning kring mordet i Rickomberga. Polisens tekniker ska fortsätta jobba på platsen och det ska också hållas flera förhör.

Så sent som för en dryg månad sedan dödades en 37-årig man i samma stadsdel. I det fallet är just nu en person häktad. Även i det fallet ska de inblandade ha kännt varandra.

Polisen håller på söndagseftermiddagen på avsluta den tekniska undersökningen man gjort av en av bostaden där brottet ska begåtts.

Tidigast i morgon måndag kan det bli tal om en häktningsförhandling i det här fallet, uppger polisen för Upplandsnytt.

Peter Johansson
peter.a.johansson@sr.se