Branden vid Muramaris kan ha varit anlagd

1:37 min

Polisen kan inte utesluta att branden vid Muramaris i fredags var anlagd. Men det finns ingen misstänkt för branden. Polisen arbetar nu utifrån att det är en grov mordbrand och efterlyser vittnen som kan ha sett något i området den senaste tiden.

Det var i fredags morse som ett anonymt telefonsamtal tipsade om att byggnaden stod i brand.

När räddningstjänst kom dit var huset redan övertänt och insatsen fick inriktas på att stoppa spridning av branden till andra fastigheter.  

Polisen har sedan dess utrett branden och under lördagseftermiddagen kom beskedet att brottsrubriceringen blir grov mordbrand. Polisen efterlyser tips från allmänheten för att komma vidare i utredningen. Ännu under söndagseftermiddagen hade polisen inte fått in några avgörande tips från allmänheten.

Anledningen till att polisen först inte misstänkte något brott, var att det inte fanns några spår i nysnön runt brandplatsen. Men efter förhör med ägarna och andra vittnen arbetar polisen nu utifrån att branden kan ha varit anlagd.

Någon teknisk undersökning av brandplatsen har polisen ännu inte kunnat gjort, eftersom det fortfarande är varmt och desssutom är rasrisken överhängande.

Byggnaden, en högreståndsvilla, uppfördes 1915-17 som sommarvilla åt Johnny Roosvall, konsthistoriker, och hans hustru, konstnären Ellen Roosval von Hallwyl.