Dödssiffran efter gisslandramat väntas stiga

2:21 min

Minst 23 i gisslan dog i det nu avslutade dramat i Algeriet. Det sa landets kommunikationsminister i algerisk radio i morse. Men han räknar med att siffran kommer att stiga.

Fortfarande är detaljerna kring vad som egentligen hände på gasanläggningen i In Amenas i den algeriska öknen osäkra.

Enligt den algeriske kommunikationsministern Mohammed Said kommer man under dagen att meddela den slutgiltiga dödssiffran.

Klart är i alla fall att minst 23 av gisslan och 32 av gisslantagarna dött.

Den brittiske utrikesministern William Hague säger till BBC i dag på morgonen att kidnapparna var på väg att spränga anläggningen och att algerierna därför bestämde sig för att storma den.

Enligt uppgifter från den algeriska nyhetsbyrån APS i morse har man kunnat identifiera minst sex olika nationaliteteter bland de dödade gisslantagarna. De citerar kommunikationsministern, Mohammed Said, som säger att kidnapparna var från arabiska, afrikanska och icke-afrikanska länder, utan att ge närmare detaljer.

Enligt de algeriska myndigheterna har totalt 792 personer räddats från anläggningen: 685 algerier och 107 utlänningar.

Många av utlänningarna är nu på väg till sina hemländer. Till Storbritannien anlände i morse ett plan med 22 britter som överlevt dramat.

Enligt premiärminister David Cameron har tre britter omkommit och tre saknas fortfarande.

Han uppmanar till en global kamp mot terrorismen. Det kräver beslutsamhet, tålamod, och det kommer att ta tid, säger David Cameron till BBC.