Rostade märgben med störkaviar

  • 1 märgben från ko eller älg per portion
  • 3-4 msk kallpressad olja
  • Salt och nymald svartpeppar
  • 30 gram störkaviar (Odlad spansk godkänd störkaviar finns i välsorterade matbutiker. I programmet talar vi felaktigt om persisk störkaviar vilket inte finns att få tag på. Många stör sig säkerligen på priset. Drygt 300 kronor för 30 gram är extremt dyra ägg. Svensk Kalixlöjrom är ett absolut bra alternativ om man vill prova denna hedoniska förrätt.)

Sätt ugnen på 200°.
Skrapa bort eventuella köttrester på benen.
Gnid in märgbenen med olja, salt och peppar
Ställ märgbenen i en långpanna.
Stek benen i ugnen ca 20 minuter.
Öppna kaviarburken och korka upp champagnen.
Ta ut benen ur ugnen.
Toppa märgbenen med kaviaren.
Ät med en liten sked direkt ur benet

Mons dryckestips: Väl kyld champagne eller en iskall vodka.