Döda efter gisslandramat i Algeriet identifieras

De kroppar som har hittats efter terrorangreppet i Algeriet i förra veckan förs i dag till huvudstaden Alger för identifiering.

Arbetet leds av de algeriska myndigheterna, men norsk kriminalpolis är beredd att hjälpa till, eftersom fem norrmän fortfarande saknas.

En grupp norska id-experter från kriminalpolisen kom i natt till Alger, enligt norska UD. En rumän i gisslan har sagt att han sett fyra norrmän som tvingades ner på marken och bakbands. Men den norska UD-talesmannen Kjetil Elsebutangen säger att han inte kan bekräfta det.

I går framkom det under en presskonferens som hölls av Algeriets premiärminister Abdelmalek Sellal att 37 utlänningar i gisslan från åtta olika länder dödades vid gisslandramat i gasanläggningen i Algeriet som inleddes för snart en vecka sedan.

Förutom de 37 utläningarna i gisslan dödades även 29 gisslantagare. Tre av dem greps levande. Bland gisslantagarna som uppgavs komma från sex länder ska det ha funnits minst en kanadensisk medborgare.

Norges statsminister Jens Stoltenberg och olje- och energiminister Ola Borten Moe besökte under eftermiddagen Statoils beredskapscenter i Stavanger och drottning Sonja och kronprins Haakon befann sig på Statoils anhörigcenter i Bergen för att tillbringa tid med de anhöriga till de fem saknade Statoilmedarbetarna. Om eller när de saknade identifieras så kommer anhöriga att informeras först.

Ekot