Åklagaren vill ha resning i Marinafallet

1:40 min

Det finns anledning att åter pröva misstankarna mot den mördade Marina Johanssons före detta sambo. Det menar chefsåklagaren Niklas Sannerholm i Uddevalla. Han lämnar nu in en resningsansökan till riksåklagaren.

Det var i slutet av juli 2010 som Marina Johansson försvann spårlöst från sitt hem i Spekeröd utanför Stenungsund. Polisen utgick tidigt från att hon bragts om livet, och misstankarna riktades mot Marina Johanssons sambo. Han hade tidigare varit dömd för både narkotika- och våldsbrott. Han åtalades senare för mord men friades, först i tingsrätten och senare också i hovrätten.

Marina Johanssons försvinnande såg länge ut att förbli ett mysterium, men i april förra året tog utredningen ny fart när organisationen Missing people hittade Marina Johanssons kropp i Svartedalen. Den rättsmedicinska undersökningen visade att Marina Johansson blev skjuten i huvudet från nära håll, och det fortsatta polisarbetet har alltså lett fram till att chefsåklagare Niklas Sannerholm nu lämnat in en begäran till riksåklagaren om resning i ärendet.

– Den bild som växt fram i utredningen vid länskriminalpolisen i Göteborg talar för att det finns anledning att åter pröva misstankarna mot mannen. Därför har jag beslutat att lämna över ärendet till riksåklagaren som nu får ta ställning om begäran om resning, säger Niklas Sannerholm, chefsåklagare och kammarchef vid Åklagarkammaren i Uddevalla.

P4 Göteborg har fösökt men inte lyckats få tag på den man som tidigare varit åtalad för mordet på Marina. Han har hela tiden i tidigare rättegångar, där han friats, nekat till brott.

Västekot