sport - fotboll

Mohamed Bangura klar för Elfsborg

3:34 min

Elfsborg fortsätter att förstärka sin trupp. Mohammed Bangura presenterades på en välfylld presskonferens på Borås Arena. Den 23-årige anfallallaren lånas från skotska Celtic.

Elfsborg chockade stora delar av fotbollsverige genom att värva Bangura. Klubbledningen ser 2013 som "möjligheternas år" och syftar speciellt på det kommande kvalet till Champions league.

Bangura spelade tidigare i AIK, och har även varit utlånad tillbaka dit från nuvarande laget Celtic. På presskonferensen beskrev han att han har AIK i sitt hjärta men att fotboll är hans jobb.

– Jag valde inte Elfsborg. Jag fick ett ultimatum antingen stanna på bänken i Celtic eller gå till Elfsborg.

Affären har gått blixtsnabbt. Bangura själv blev informerad igår. Övergången blir dyr för Elfsborg. AIK har tidigare gjort klart att man inte har haft råd att behålla Bangura. På presskonferensen tackade ordföranden Bosse Johansson sponsorerna som gjort värvningen möjlig.

– Vi känner ett stöd från näringslivet i Sjuhärad, säger Stefan Andreasson.

I premiärmatchen i allsvenskan står Banguras tidigare klubb AIK för motståndet.

– Det blir svårt, jag har AIK i hjärtat, säger Bangura som på presskonferensen erkände att han hellre hade spelat för AIK.

I övrigt har Elfsborg två nya spelare klara för i år: mittfältaren Henning Hauger från norska Lilleström, och mittbacken Tom Söderberg från Häcken.