allsvenskan

Experten: "Bangura har det Elfsborg saknat"

3:42 min

Mohamed Bangura är en värvning som kan föra Elfsborg långt i Champions leagues-kvalet. Det säger Radiosportens fotbollsexpert Richard Henriksson, som tror Boråsklubben hittat helt rätt.

Elfsborg lånar Celtics Mohamed Bangura - tidigare i AIK - för hela den allsvenska säsongen 2013, med option på att sedan köpa loss sierraleoniern.

– En kanonvärvning. Stor värvning att göra av ett allsvenskt lag. Det är en bra spelare man får till sig, en spelare som vi dessutom vet funkar i allsvenskan, säger Radiosportens fotbollsexpert Richard Henriksson.

Elfsborg har letat efter en anfallare, och Richard Hneriksson tror att man i Bangura träffar mitt i prick när det gäller den sortens spelare man behöver.

– Tittar man på Banguras kvaliteter så bidrar han med precis det som Elfsborg, ändå svenska mästare förra säsongen, tycker jag saknade vissa matcher. En spelare som finns längst fram, som är bra på att ta emot bollen, att hålla undan sina spelare. Och dessutom då en riktig matchvinnare. Det har Elfsborg, speciellt när man började tappa lite form på hösten, problem med förra året.

– Det kommer bli en klar förstärkning för Elfsborg både i allsvenskan, men också i Champions league-kvalet. Han har visat i Europa league i att han håller även på den nivån.

Bangura var utlånad från Celtic från AIK under förra hösten, och många trodde nog att det var dit 23-åringen skulle återvända. Den skotska klubben ville dock att AIK skulle köpa loss Bangura, vilket man inte hade råd med, eller låna honom för en längre period.

Och nu går man alltså i stället helt miste om anfallsvapnet.

– Ska man vara realistisk, och det har nog AIK:s klubbledning ändå varit, så är inte det här en spelare som har varit aktuell för AIK den här säsongen. En klubb som AIK kan inte, med de ekonomiska premisser de har att arbeta under, tro att man ska kunna ha Mohamed Bangura under ett år. Det rä Elfsborg som har de ekonomiska musklerna, och trots det så är det en jätteinvestering man gör.