Gävle

Gävlespelare avstängd på livstid

Tidigare i veckan uppmärksammade P4 Gävleborg att Team Solo Mebdi, med bland annat lagmedlemen Khaled Abusagr från Gävle, skulle delta i tävlingen League of Legends Championships i Warszawa i helgen. Inför turneringen har laget haft ett träningsläger i centrala Gävle. Dagen efter vår intervju kom ett beslut från Riot Games att tre av spelarna från laget inte får delta i turneringen på grund av tidigare incidenter. Två av dem stängs av på livstid, varav en är Khaled Abusagr.

Speltillverkaren och arrangören Riot Games har i uttalandet om Khaled Abusagr tittat på historik från flera olika användarkonton.

Enligt Riot Games visar undersökningen på att Khaled Abusagr vid flera tillfällen bland annat använt verbala övergrepp och ett hotfullt beteende som enligt speltillverkaren kräver omedelbara åtgärder.

Khaled Abusagr dementerar inte uppgifterna, och säger till P4 Gävleborg att han är ledsen över det som har inträffat och ångrar sina uttalanden som enligt egna uppgifter ska vara långt tillbaka i tiden.

Khaled hoppas kunna ändra livstidsavstängningen till 1 år.