sport - fotboll

Guliganer nöjda, trots Banguras AIK-längtan

0:44 min

Igår blev det klart att Celticforwarden Mohamed Bangura lånas ut till Elsborg hela säsongen. 23-årige Bangura har tidigare spelat för AIK, och erkände direkt att han egentligen hellre återvänt till stockholmsklubben.

Nyheten slog ner som en bomb bland AIK-fansen. Samtidigt har Bangura själv varit tydlig med att det inte är det här han själv vill. Han hade helst återvänt till AIK. Men att Bangura kommer att göra ett fantastiskt jobb i Elfsborg – det är inget som fansen tvivlar på.

– Jag är ganska övertygad om att han är en professionell spelare. Han vill ju komma vidare i sin karriär, och dår är detta ett ytterligare steg. Istället för att sitta på bänken i Celtic så har han stora möjligheter att få visa upp sig och prestera bra i IF Elfsborg. Då kommer han säker göra det, för att han vill lyckas, säger Guliganernas ordförande Anders Hultin.

Han tror att Mohamed Bangura vet vad han gör, och att han är beredd på den backlash som AIK:s supportrar redan uppbådat.

– Jag tror att han är beredd på att inte vara helt omtyckt i AIK-kretsar. Det är nog fotbollsspelare medvetna om. Jag är bara övertygad om att han kommer göra sitt bästa för sin karriär och lyckas så bra han kan för Elfsborgs del. Nu är han en del av Elfsborg, helt enkelt.

Var du förvånad över värvningen?

– Absolut. Det var ingen väntad värvning för vår del. Ett spännande tillskott!