beslut

Krokomspolitiker får surfplattor- bortkastade pengar menar Miljöpartiet och Kristdemokraterna

Politiker i Krokom ska få surfplattor, syftet är att gå över till digital teknik för att minska pappersflödet i kommunen. Men Miljöpartiet och Kristdemokraterna tycker att det är slöseri med kommunens resurser.

Miljöpartiet och Kristdemokraterna tycker att et är onödigt med ett generellt inköp av surfplattor och vill att kommunstyrelsen omprövar beslutet. De menar att de flesta politiker redan har en bärbar dator och/eller surfplatta som de kan använda i första hand och i andra hand låna den tekniska utrustning man behöver.

De båda partierna menar att det skulle bli betydligt billigare för kommunen och enklare för politikerna att slippa bära runt på både dator och surfplatta.

– Vi stödjer helhjärtat syftet i ärendet att övergå till digitalteknik för att minska det enorma pappersflödet som finns i politiskt styrda organisationer men det är förmodligen så att en stor del av dagens politikerredan har antingen en bärbar dator eller surfplatta. Det borde då vara fullt möjligt för enskilda politiker att själva välja att använda sin bärbara dator eller iPad, eller Samsungsurfplatta, eller vad det nu är man redan har. Det skulle också innebära betydligt lägre kostnader för kommunen jämfört med att tvinga alla politiker att ta emot en pryl man inte vill ha och inte behöver!, skriver gruppledarna Owen Laws (MP) och Kjell Sundholm (KD) i sin skrivelse till kommunstyrelsen.