ELFSBORG

Elfsborg ser allvarligt på hoten mot Bangura

1:22 min

Elfsborgs nyförvärv Mohamed Bangura har utsatts för grova hot och påhopp på Facebook, bloggar och olika nätforum. Bakgrunden är att Bangura inte går tillbaks till AIK där han spelat tidigare. Enligt Sportbladet anklagar Elfsborgsledningen AIK för att indirekt elda på hatet mot Bangura.

Elfsborgs ordförande Bosse Johansson ser allvarligt på hoten.

– Man blir beklämd när man läser endel av det som skrivs. Vi vet tyvärr att fotbollsvärlden till viss del fungerar såhär. Så tyvärr blir jag inte så förvånad. Men man blir fortfarande beklämd. Jag tycker det är för jäkligt.

Vad kan man göra för att minska spänningarna?

-- Den nya tekniken har väldigt många fördelar. Baksidan är att anonymiteten inbjuder till att vräka ur sig vad som helst. Jag vet att många tidningar stänger av sina kommentatorsfält. Vi gör allt vi kan för att stötta Mohamed och hälsar honom välkommen till Elfsborg och Borås.

Första matchen råkar ni möta AIK här i Borås, alltså redan en högriskmatch. Hur ser du på det?

– Vi har en nära och tät dialog med polisen samt ett eget säkerhetsarbete med vakter och så vidare. Vi kommer vidta det åtgärder som finns, säger Bosse Johansson.

Eldar på
Sedan Mohammed Bangura bestämde sig för att spela för Elfsborg har han utsatts för grova hot och påhopp på Facebook, bloggar och olika nätforum och har tvingats rensa sin Facebook sida.

Enligt Sportbladet riktar nu Elfsborgsledningen skarp kritik mot AIK för att underblåsa hatet mot Bangura genom olika uttalanden.

– De finns dom som har som syfte att sprida felaktig information. Det är extra olyckligt i en så här känslig affär, säger Elfsborgs ordförande Bosse Johansson till Sportbladet.