Kalmar/Öland

Nytt flygplatsnamn ska locka turister

1:38 min

Flygplatsen i Kalmar byter namn - Kalmar airport ska bli Kalmar Öland Airport. Enligt flygplatschefen Ronny Lindberg kommer detta bland annat att göra  att fler hittar Kalmar och Öland eftersom Öland är ett namn som lockar.

– Detta kommer gynna vårat marknadsarbete och stärka vår region. Internationellt är det så att Öland är mer gångbart, säger Ronny Lindberg som är flygplatschef.

Under förmiddagen på fredagen presenterade flygplatschefen Ronny Lindberg hur Kalmars flygplats kommer att arbeta de kommande tre åren.

Den största förändringen sker i namnbytet från Kalmar Airport till Kalmar Öland Airport.

Kent Ingvarsson är kommunstyrelsens ordförande i Mörbylånga och är menar att detta är en utveckling utöver det vanliga.

– Viktigt att vi syns tillsammans att vi samarbetar på den internationella marknaden. Vi ser det som en utveckling utöver det vanliga här när man nu får en internationell marknadsföring av vårat namn.

Projektet finansieras bland annat av Kalmar och Mörbylånga kommun och kommer enligt Ronny Lindberg att ge 15 000 nya resenärer.

Förutom namnbytet planeras det även att förstärka avgångarna till Stockholm, men också en helt ny linje till Tyskland.

– Dels för att stimulera mer besök från Tyskland som är en av vår regions viktigaste marknader men också för att skapa förutsättningar för ett enkelt resande härifrån. Inget är klart ännu men förhoppningsvis har vi avgångar till sommaren, säger Ronny Lindberg