LeanNova växer med hjälp av Nevs

1:19 min

För att Saabs nya ägare, Nevs, ska kunna utveckla sina kommande bilar har de tagit hjälp av ingenjörsbolaget LeanNova, som ett år efter starten har växt ordentligt.

– Där är vi med och startar upp arbete med att utreda en återstart av 9-3 produktionen och en elbil baserad på 9-3. Arbetet går jättebra, det är mycket att starta upp efter en konkurs, men det har gått fantastiskt bra de här månaderna vi har hållt på, säger Martin Öman.

Det har gått ett år sedan företaget startades och antalet anställda har öka markant, från 10 i början till över 100 nu. Målet är att fortsätta att växa och anställa runt 50 personer till i år.

LeanNova jobbar med integration av system och komponenter så att det blir en hel bil. Bland kunderna finns engelska Jaguar Land Rover och Volvo-koncernen och så Nevs då där ett 30-tal anställda jobbar.

Nu vänds blicken österut, säger vd Tomas Camén.

– Vi håller just nu på att göra en fokusering på Kina som har ett mycket stort behov av den kompetens som vi kan lansera genom fordonsintegration, säger han.

I Trollhättan finns flera ingenjörsbolag som har startats efter Saabs konkurs och samarbeten mellan dem är positivt, säger Tomas Camén.

– Det är väldigt viktigt. Det har blivit så att de här bolagen egentligen inte konkurrerar med varandra utan i ställer kompletterar varandra.