ÖSTERÅKER

Österåker inte nöjda efter möte med SL och Arriva

0:53 min

Efter långa förseningar och uteblivna turer sen Arriva tog över busstrafiken i norrort så hölls idag ett möte mellan Österåker kommun, SL och Arriva för att försöka hitta en lösning på problemet.

– Det var bra att få träffas efter de här omständigheterna eller att få träffas även om det var under de här omständigheterna. De har en vilja och de lovar att allt ska vara tillförlitligt och följa tidtabell med en utökad turtäthet vecka 10, säger Kommunstyrelsens ordförande Mikaela Fletcher Sjöman.

Men det är inte acceptabelt, det är Mikaela Fletcher Sjöman inte nöjd med.

– Vad kommer att hända?

– Just nu pågår det diskussioner med Arriva och vår väg- och trafikenhet. Vi gör prioriterade körningar för att få framförallt barnen att komma till sin skolor, eftersom de är de nationella proven den här veckan, säger kommunstyrelsens ordförande Mikaela Fletcher Sjöman.

Ni säger att det här inte är acceptabelt, vad kan det här leda till om de inte sker förbättringar?

– Ja det är ju SL och Arriva som har uppgörelsen och det är Stockholms läns landsting som äger frågan. Men det är vi som nyttjar kollektivtrafiken och vi måste se till att våra kommuninvånare kommer till och från jobbet, säger kommunstyrelsens ordförande Mikaela Fletcher Sjöman.