Radionovellen:

Nycklarna av Astrid Trotzig

Läs mer om radionovellen Nycklarna genom att klicka på "Läs mer".

En kvinna i trettioårsåldern lider svårt av sin övervikt. Hon uppfattar sig själv som hopplöst ful och tröstar sig med stora mängder sötsaker, vilket gör att hon ständigt misslyckas med att gå ned i vikt. Dessutom utsätts hon för trakasserier av barnen i grannskapet. Men en dag uppstår ett märkligt tillfälle att hämnas.

Astrid Trotzig gjorde 1996 en uppmärksammad debut som författare med Blod är tjockare än vatten, som skildrade erfarenheten att som adoptivbarn från Sydkorea växa upp med kluvenhet och söka sina rötter i ursprungslandet. Hon har varit redaktör för BLM, Bonniers litterära magasin, och är också dramatiker.

Lena Mossegård är skådespelare utbildad vid Teaterhögskolan i Malmö 1994-97.
På TV har hon setts bl.a. i rysaren Kvinnan i det låsta rummet, hon har medverkat i ett stort antal föreställningar i Radioteatern, bl.a. Carmilla och Djupt vatten, och scenteater,  bl.a. Stockholms stadsteater, Riksteatern och Fria Teatern i Högdalen. 2011 debuterade hon som regissör med Taklagsöl på Strindbergs intima teater. Lena Mossegård är också en av de drivande bakom Teater Komet.