Linköping

Linköpings äldrevård ska granskas

0:58 min

Linköpings kommun satsar nu på att kvalitetssäkra sin äldreomsorg. Ett speciellt kontor har öppnats för ändamålet och enligt kommunalrådet Paul Lindvall (M) ska all verksamhet granskas.

Sammanlagt kommer sex personer att arbeta med att granska äldreomsorgen i kommunen och kommunalrådet Paul Lindvall (M) är noggrann med att påpeka att det både handlar om kommunens egen verksamhet och den som är i privat regi.

– De missförhållanden som avslöjades, inte i Linköping men på andra håll, fanns ju både inom den privata och den offentliga verksamheten. Det handlar om man ska kunna känna fullständigt förtroende för att man får bra stöd och bra omvårdnad.

Paul Lindvall säger också att orsaken till att man genomför den här granskningen är de frågor som väcktes i samband med den intensiva debatten om äldreomsorgen för ett drygt år sedan.

– Vi har tidigare fått goda resultat vid utvärderingar, men vi kände att vi ville flytta fram positionerna ytterligare och rätta till de brister som skulle kunna finnas.