Måndag 11 februari

Baka LCHF-bröd utan kolhydrater

6:06 min

De största skillnaderna på att baka vanligt bröd och bröd utan kolhydrater är i jäsningen.

- Det behöver inte jäsa två omgångar som med vanligt bröd. Nu vispar du ihop allt, låter det svälla lite kanske. Sedan bakar man ut det och in i ugnen.

Man vispar ihop det kvickt bröd på en timme. Kanske mindre, säger Marianne Andersson som tipsar om ett LCHF-bröd utan samma höga halt kolhydrater som vanligt.

Valnötskubb ur boken ”Baka matbröd med LCHF” av Mariann Andersson
En styck limpa

8-10 ägg
50 gram smält normalsaltat smör
100 gram cream cheese - färskost
0,5 dl kokosnötsmjöl
2 dl mandelmjöl
1.5 dl malda valnötter + 3-4 msk valnötsmjöl mjöl att strö över limpan.
3 msk fiberhusk
0,5 dl pofiber
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
0,5 dl grovt hackade valnötter

Gör så här:
Smält smöret.
Vispa äggen fluffigt i ca 3 min.
Tillsätt det smälta möret och cream cheese blanda väl.
Blanda övriga torra ingredienser och blanda ner det i smeten väl.
Låt svälla i 10-15 minuter.
Forma en fyrkantig kubb ca 15x15 cm och lägg den på en bakplåtspapper klädd plåt.
Skär några skåror på tvären och strö över lite valnötsmjöl
Grädda i ugn 190 grader i ca 50 min. Låt svalna på galler under bakduk.