Köttskandalen kan ge medvind för lokala producenter

1:25 min

Skandalen med hästkött i lasagne och långa transporter gör att lokala köttproducenter hoppas att fler konsumenter får upp ögonen för det som har sitt ursprung i närområdet.

– Vi hoppas ju att fler väljer närproducerat och Kravkött. Och helst nötkött som vi producerar, säger Christina Jonsson, delägare i Grön Ko, som producerar nötkött och färdigmat i Värmland.

Grö Ko, som startade 2008, har haft en ständig försäljningsökning av sina produkter och säljer idag även lokalt producerad färdigmat.

Konsum Värmland är störst på lokalproducerat i länet och när det dyker upp skandaler med kött, blir det lokala mer efterfrågat.

– Det påverkar ytterligare att man håller sig till det som är lokalt. Och det är väldigt nära, till och med så att man kan gå och titta på anläggningen där produkterna tillverkas. Det kan vara en fördel naturligtvis, säger Klas Olsson, informationschef på Konsum Värmland.