Polisen slog till mot organiserad mc-brottslighet i Luleå

1:14 min

Polisen i Norrbotten har inom loppet av en vecka gjort två tillslag i Luleå mot personer med koppling till grov organiserad brottslighet. Vapen, narkotika, dopningspreparat och kontanter har tagits i beslag.

Det var under ett spaningsarbete i Luleå förra veckan som poliser från den särskilda insatsgruppen kände igen en person som var efterlyst och häktad i sin frånvaro för narkotikabrott begångna i Mellansverige.

Polisen följde efter mannen till en lägenhet i Luleå. Vid en husrannsakan tog polisen pengar, ammunition, narkotika och dopningspreparat i beslag.

Den efterlyste 33-åringen greps. Även en 31-årig man, som befann sig i lägenheten, anhölls och släpptes sedan på fri fot efter förhör.

Under den gångna helgen gjordes ett nytt tillslag mot en annan adress i Luleå. Vid det tillslaget hittade polisen både narkotika och vapen.

Två män, 25 och 26 år gamla, anhölls misstänkta för vapenbrott och narkotikabrott, men släpptes under förmiddagen idag i avvaktan på rättegång.

Samtliga personer är kända av polisen sedan tidigare och har kopplingar till ett mc-gäng.

-- De är kopplade till "den rödvita miljön", Red and White Crew och Hells Angels här uppe, så vi är inte så jätteförvånade, säger Micael Selini i polisens särskilda insatsgrupp.

Nu pågår utredning och polisen vill inte berätta exakt vilken sorts vapen som tagits i beslag. Fler gripanden är att vänta.

– Det hoppas jag verkligen. Vi har ett bra läge just nu så vi har för avsikt att jobba med det så långt som möjligt, säger Micael Selini.