Örnsköldsvik

Hitfabriken Musikmakarna i Örnsköldsvik dominerar "Mellon"

4:14 min

Kanske borde KY- utbildningen Musikmakarna i Örnsködlsvik hete hit- makarna istället. Många tävlingsbidrag i Melodifestivalen har ursprung i Västernorrland - och Musikmakarna i Örnsköldsvik. Till exempel Erik Gadds "Vi kommer aldrig att förlora", Terese Fredenvalls egen "Breaking The Silence". Inte minst, Finlands "Merry me" , skriven av tre musikmakarelever.

KY- utbildningen Musikmakarna i Örnsköldsvik har som mål att utveckla framtidens låtskrivare i såväl Sverige som internationellt. Med mer än 14 års erfarenhet som utbildare samarbetar man idag med de mest namnkunniga musikförlagen.

Det märks inte minst i årets upplaga av Melodifestivalen. Bland bidrag som kan kopplas till Örnsköldsvik och Musikmakarna och som fortfarande är kvar i tävlingen finns Erik gadds "Vi kommer aldrig att förlora" och förstås Terese Fredenvall som framför sin egen "Breaking The Silence" i den fjärde deltävlingen som går i Malmö nästa vecka.

Men inte minst - låten "Merry me" som tävlar som Finlands vinnarbidrag i stora Eurovision Song Contest är skriven av tre Musikmakarstudenter: Erik Nyholm, Kristoffer Karlsson och Jessica Lundström .

Det finns inga hemligheter, säger skolans rektor Ulla Sjöström. Finessen är att eleverna ska kunna skriva musik från skilda genrer, inte bara sån musik som de gillar.

Så här beskriver skolan utbildningen på sin hemsida;

Som student hos Musikmakarna får du en gedigen två-årig utbildning inom hantverket Låtskrivande. Därtill får du genom skolan ett unikt nätverk av kontakter. Det ger dig ovärderliga förutsättningar att lyckas i ditt framtida liv som låtskrivare och musikskapare.

Med obegränsad tillgång till en egen studio får du möjlighet att fördjupa dig i branschens mest använda musikprogram och studioutrustnin