Jönköping

Strippklubb öppnar på Torpa – boende rasar

1:30 min

En ny strippklubb öppnar i Jönköping, bara två månader efter det att kommunen köpte fastigheten där den omstridda strippklubben i Barnarp bedrev sin verksamhet.

Enligt Jönköpings-Posten så är det grundaren till strippklubben i Barnarp som nu startar upp samma verksamhet på Torpa i Jönköping.

Vid nyår, när klubben i Barnarp lades ner, fick grundaren anställning på en krog på Torpa för att etablera sin strippverksamhet där. Krogen på Torpa ligger mitt emot Katolska kyrkan och Torpaskolan.

När många Torpabor vaknade i morse så var det till nyheten att en ny strippklubb ska slå upp portarna på Klostergatan. Något som upprör många av de boende i området.

– Jag har bott här åtta månader och har fönstret precis mittemot strippklubben, säger en dam som bor på Torpa seniorboende.

Vad tänker nu då?

– Vi får flytta härifrån. Vi kan ju inte bo kvar här med sådana där jävla skit utanför fönsterna, fortsätter hon.

Joel Persson hade missat affischerna som sattes upp i går kväll på Söderhörnan. Han är inte så bekymrad över strippklubben utan tänker mer på öppettiderna.

– Jag har inget emot det så länge man kan hålla det så det inte blir en massa skit runt omkring. Om det kan skötas korrekt så har inte jag några problem med et. Men att det öppnar klockan sex på en fredag kanske inte riktigt bra om det, småbarn kanske inte mår så bra av det, säger han.

– Torpa var ett fint område innan men nu är det ett slumkvarter. När de tar in sådant här mitt i stan, säger en besviken man som P4 Jönköping pratar med.

3,1 miljoner kronor fick kommunen betala för fastigheten i Barnarp och Jönköpings moderata kommunalråd Mats Green säger apropå nyetableringen till Jönköpings-Posten att kommunen har ytterst få möjligheter att agera och att det inte går att styra över det man inte kan påverka.