lasso

Kommunen vill inte se strippklubb på Torpa

7:05 min

Kommunalrådet kommer göra vad han kan för att stoppa strippklubben på Torpa.
- Vi önskar inte det här i vår stad, säger kristdemokraten Andreas Sturesson.

I morse vaknade Jönköpingsborna upp till nyheten om att en ny strippklubb slår upp portarna på Klostergatan.  Många upprörda röster har hörts från grannar och boende och Sturesson har full förståelse för deras känslor.
- Jag förstår oron de känner, de föräldrar som har barn som går på skolan intill och de som är rädda för ordningsproblem som i Barnarp.

Det var ju vid årsskiftet som kommunen köpte loss en fastighet i Barnarp, söder om Jönköping, för att komma åt strippklubben som drevs där. Nu verkar det som den verksamheten flyttat till Torpa i stället.
- Vi köpte inte verksamheten i Barnarp, vi köpte fastigheten. Jag skulle ha svårt att förklara för Barnarpsborna om vi avstått köpet.

Men problemet kvarstår?
- Ja, det stora problemet är att lagen tillåter striptease i vårt land.

Nu har Andreas Sturesson samlat till ett stormöte med polisen, fastighetsägaren, de som ger alkoholtillstånd och sköter brandtillsyn.
- Viktigaste frågan är att reda ut vad som hänt. Först måste man sätta sig ner och få en gemensam lägesbild och sen fundera på hur man arbetar vidare.

Han utesluter inte att Jönköpings kommun agerar. Man kommer se till att strippklubben noga följer serveringstillstånd och brandskyddsföreskrifter.
- Vi kommer hålla ögonen på dem. Jag hoppas framför allt att polisen och fastighetsägaren har framgång i det han gör. Vi ska göra vad som står i vår makt även om det är ytterst begränsat.

Är det inte lätt att drabbas av moralpanik i dag?
- Nej, det tycker jag inte. Tänk dig den småbarnsförälder som ska gå till skolan med sina barn och som ska passera affischer varje dag och får frågor; vad är detta? Jag har full förståelse för dem.