timrå - hv 71 1-2

HV slog favoritmotståndaren Timrå

3:37 min

Bottenlaget Timrå svarade för säsongens bästa insats mot topplaget HV 71 - men det slutade ändå som det brukade. Med förlust - 1-2 och HV har tagit 15 poäng av 15 möjliga mot Timrå.

Radiosportens utser lagens lirare:
Timrå: Matt Murley
HV 71: Elias Fälth

Timrå hade chansen att spräcka förlustsviten - men tog den inte. Efter en urstark öppning som borde ha resulterat i både ett och två mål fick Timrå tre gyllene möjligheter att få hål på HV-målvakten Jonas Gunnarsson. Men under tre power play i första perioden tappade Timrå farten och trycket i sitt spel.

Timrå fortsatte att skapa de farligaste målchanserna, men skärpan fanns inte där. HV-backen Elias Fälths klubba var dock rakbladsvass när den tog hand om ett fint pass från Andreas Jämtin. Med ett direktskott skickade Fälth in pucken i nättaket bakom Timråmålvakten Daniel Bellissimo.

Timrås bäste spelare Matt Murley kvitterade på en styrning innan Mattias Karlsson avgjorde matchen med ett skott som studsade in i mål via Timrå-backen Oscar Hedman.

HV som har fått flyt i spelet igen noterades för tredje raka segern. Smålänningarna kämpar med Färjestad om andra platsen i tabellen bakom Skellefteå som ångar på mot seriesegern.

Junioren Max Örnskog gjorde debut i elitserien. 18-åringen svarade för en riktigt bra premiärinsats. Han är son till HV-ikonen Stefan Örnskog som har sin tröja nr 15 upphissad i Kinnarps arena.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se