Jönköping

Strippklubben anmäld – på premiärkvällen

1:33 min

Den nya strippklubben, som öppnade i går, på Torpa i centrala Jönköping har redan dragit på sig en polisanmälan. Boende larmade om hög musik och polisen var på plats under natten.

När den nya strippklubben i Jönköping hade premiäröppet i går kväll så gjorde polisen en första kontroll av verksamheten.

Ett 20-tal personer fanns i lokalen på Torpa, där det var lugnt och ingen misstänks för brott. Däremot kom det in en anmälan från grannar om att det spelades hög musik.

Krogen som förvandlats till strippklubb, Söderhörnan, har tillstånd för alkoholservering och dans fram till 01 på nätterna. På reklamaffischer har det utlovats öppethållande fram till 05, vilket alltså vore ett brott mot tillståndet.

Möte om strippklubben i eftermiddag

Många Torpabor är ändå upprörda över att en strippklubb öppnat och i eftermiddag ska kommunen, polisen och fastighetsägaren ha möte om situationen.
– Mötets viktigaste fråga är att reda ut vad som har hänt och hur den faktiska situationen ser ut, säger Andreas Sturesson (KD), kommunalråd i Jönköping.

När alla berörde parter fått en gemensam bild av läget kan man arbeta vidare, men kommunen har små möjligheter att agera mot själva verksamheten om den följer lagens begränsningar.
– Det som faller på vår lott är att kontrollera att man inte serverar alkohol man inte har tillstånd att servera, och att man inte har för mycket personer i lokaler och så vidare, men att säga att vi som kommun fattar ett beslut om att inte få driva strippklubbsverksamhet - det är inte möjligt.