Gävle

Krister hamnade mellan stolarna

1:38 min

Krister Wimark från Hamrångefjärden, i Gävle kommun, var för sjuk för att jobba men för frisk för en sjukskrivning. Nu har han fått hoppet tillbaka. Försäkringskassan har godkänt hans sjukskrivning. Men han har varit uppgiven:

– Det är fruktansvärt förnedrande. Man tappar all självkänsla och känner sig som en nolla i samhället, så beskrev Krister Wimark sina känslor när han ringde in till P4 Gävleborg i onsdags förra veckan och berättade om hur han kastats mellan Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan under flera år.

Det var i samband med att arbetsmarknadsminister Hillevi Engström var på besök i eftermiddagsprogramet som Wimark ringde.

Ramlade ner från tak
Det var för drygt 15 år sen som Krister Wimark ramlade ner från ett tak och skadade sig allvarligt. Idag har han fortfarande ständig värk, problem med ryggen och svårt att gå.

Sedan den 15 januari i år har Krister inte haft någon form av ersättning. Det beror på att aktivitetsstödet tagit slut och att Försäkringskassan inte godkänt hans sjukskrivning.

Detta trots att han har ett intyg från både hans läkare och Arbetsförmedlingen att han är för sjuk för att jobba.

Det ändrades i fredags då Krister Wimark fick ett överraskande besked från Försäkringskassan, den godkänner nu hans sjukskrivning.

– Det kändes som en sten föll från mitt hjärta. Jag har ju fortfarande kvar mina problem. Men det käns ju betydligt bättre i huvudet i alla fall, förklarar Krister Wimark.

Wimark är nu sjukskriven till och med 21 maj, vad som händer efter det vet han inte:

– Det är väl det jag går och tänker på nu, att det snart är maj. Än kan jag inte släppa allt, konstaterar Krister Wimark.