Handboll

Guif tvingas spela i gula tröjor

1:14 min

Ikväll spelar Guifs a-lag mot den spanska klubben La Rioja i EHF-cupen, men väskor med spelartröjor, skor, tejp, skydd och annan utrustning kom inte med när laget bytte flyg i Barcelona igår. Men den spanska klubben och Europeiska handbollsförbundet har hjälpt till att skaffa fram nya skor och matchtröjor och den utrustning som behövs inför matchen, säger Bo Åslund, sportchef i Guif som ikväll spelar i gula tröjor.

– Vi har tröjor och kommer att spela i gula tröjor idag. Skor är också fixat så allt är under kontroll. Vi bestämde med delegaten, europeiska förbundet att trycka upp tröjor med nummer och allt. Vi ha rånat och köpt skor. Spanjorerna har ställt upp enormt.

Bo Åslund tror inte att problemen påverkar spelarna inför matchen.

– Nej, jag tror inte att det påverkar. De är vana att fokusera på rätt saker. Det är mer jag, Gert och Malin, som tolk, som har fått greja med det här. Det ska inte påverka. När det gäller deras skor byter de ganska ofta så det tror jag inte är några problem.

Har Ni det som behövs inför matchen?

– Vi har allt. Laget har ställt upp med allt vi begärt. Vi har allt vi ska. Det är lugnt.

Vad beror det på att väskorna inte kom fram?

– Iberia har haft strejk måndag till fredag och det är även personal på flygplatserna. När vi mellanlandade i Barcelona hade vi lite bråttom till planet som skulle till Madrid så det är möjligt att det kan ha påverkat också. Och sämre med folk, vad vi har förstått. Vi försöker ta kontakt med  dem igen, men vi räknar inte med att få hit väskorna, men vi passerar ju Barcelona i morgon igen så vi kanske kan få med dem då.

Hur går det i matchen då?

– Jag tror att vi kan göra en riktigt bra match. Det blir en spännande match, en fin arena, mycket folk. Alla de här lagen är bra, men vi har en chans. Vi måste gå in med det, men det är jättetufft.