Ljusdal

Belöning på 50 000 kronor efter andra skoterstölden

1:27 min

För andra gången på kort tid har det stulits snöskotrar till ett värde av en kvarts miljon kronor från Yamaha i Ljusdal. I går natt var det dags igen och nu går man ut på facebook och erbjuder 50 000 kronor i belöning till den som kan ge information som gör att man får tillbaka skotrarna.

– Det är skittråkigt att det ska behöva hända för det ställer till så mycket problem, säger Jörgen Vidmark som är ansvarig på Yamaha i Ljusdal.

Och det var två snöskotrar och en släpvagn som stals - precis som vid förra stölden före jul...

– Ja, och det är ganska lika tillvägagångssätt. Vi har ju det på film och på kamera så vi har suttit och studerat det och har även fått lite tips från allmännheten så förhoppningsvis kan vi få tag på tjuvarna den här gången.

Och nu går ni också ut med en belöning på 50 000 kronor till den som kan lämna upplysningar som leder till att ni får tillbaka snöskotrarna...

– Ja, det är ju ett sätt att stävja det här buset. Med våra självrisker och allt bekymmer det här medför så känns det som att vi måste göra någonting för att få bort de här personerna.

Tror ni att ni kommer att få napp? Att någon berättar något avgörande?

– En förhoppng finns ju och vi har ju fått in tips som har gjort att vi har kunnat dirigera polisen åt olika håll, säger Jörgen Vidmark som är ansvarig på Yamaha i Ljusdal.

Ett tips är att tjuvarna har åkt i riktning mot Härjedalen.