Volleyboll

Klar förlust för Ljungby Volley

1:29 min

Ljungby hade chansen att ta sig upp på slutspelsplats i Elitserien i Volleyboll om man besegrade Hylte från Halmstad. Men det blev förlust i tre raka set (20-25, 22-25, 19-25) och Ljungbys spiker Malin Krona var besviken på sig själv och laget.

-       Just nu är det bara tungt och surt. Vi håller inte ihop vårt spel överhuvudtaget. Vi ”flyar” i blocket, vi står inte på rätt ställe i ”defense”, vi gör inte alla de här små extrasakerna man måste göra, säger Malin Krona i hemmalaget.

Ljungby Volley, som tidigare i veckan sensationellt vann mot topplaget Engelholm, fick det inte att stämma i matchen mot Hylte/Halmstad. I både första och andra set hängde man med bra och var stundtals i ledningen. Men när poängen började närma sig tjugo på resultattavlan så var det Hylte som ryckte åt sig ett litet försprång som dom sedan kunde hålla setet ut. Det blev 20-25 i första och 22-25 i andra och 2-0 i set till gästerna.

-       Där tror jag vi redan har tappat det, vi har redan gett upp matchen där. Det var nästan som att folk önskade att matchen var över. Det var inte alls något bra spel, säger Malin Krona.

Sen blev det tredje setet en transportsträcka fram till Hyltes klara 3-0-seger. Ljungby ligger kvar på sista plats i tabellen, men har med två omgångar kvar fortfarande chansen att ta sig upp bland dom åtta bästa lagen och få spela slutspel. Härnäst väntar bottenkollegan Sollentuna och i sista omgången serieledande Katrineholm.

-       Det är väldigt nära med poängen. Nu lägger vi den här matchen bakom oss, vi kan inte göra något åt den. Det är bara att köra, vi har ju inget att förlora på det, avslutar Malin Krona i Ljungby Volley.

Martin Ekeholm SR Kronoberg