Just nu

  • Stillastående lastbil i höjd med Carlshem. Vägen är blockerad i norrgående körfält.
VÄSTERBOTTEN

Advokaten räknar med att träffa Ari Hallikainen inom kort

1:14 min

Den nu gripne bärföretagaren Ari Hallikainens advokat Nicklas Rydberg räknar med att få träffa sin klient inom den närmaste tiden. Men han har inte ännu hunnit pratat med sin klient efter gripandet.

– Nej det har jag inte, säger Rydberg till Sveriges Radio Västerbotten.
Senast han hade kontakt med sin klient var för en vecka sedan.
– Jag har haft fortlöpande kontakt under de här åren som han varit häktad i sin utevaro, säger Nicklas Rydberg.

Ari Hallikainen försvann hösten 2010 strax innan hans företag Lomsjö Bär gick i konkurs och utan att betala ut löner till 159 thailändska bärplockare. Advokat Nicklas Rydberg säger att han inte fram till i dag vetat om att Hallikainen befunnit sig i Thailand.

Gripandet tillkännagavs i fredags med en offentlig presskonferens och han greps cirka 20 mil sydväst om Bankok. Uppgifter i lokal media kan tyda på att han greps redan för en dryg vecka sedan.

Ari Hallikainen närmaste framtid ligger i Justitsiedepartementents hand som ska besluta om han ska begäras utlämnad till Sverige. Men vad som nu ska hända vet inte Nicklas Rydberg.

– Det kan inte jag svara på hur de hanterar det här men jag utgår ifrån att när de Thailänska myndigheterna är klara men honom så kommer svensk polis att åka ner och hämta honom.

Nicklas Rydberg räknar med att få träffa sin klient den närmaste tiden.

– Jag gör ingen annan bedömning än att han kommer till Sverige.

Under den tid som gått har Ari Hallikainen inte ändrat ståndpunkt i skuldfrågan säger hans advokat.

– Nej han anser att det finns förklaringar till det som åklagaren påstått så här långt, avslutar Nicklas Rydberg, Hallikainens svenska advokat.